duminică, 20 martie 2011
Cheesecake cu lamaie si ananas
Ingrediente pentru o forma de 28 cm
200 gr piscoturi
150 gr unt
50 gr zahar
Ingrediente pentru crema de lamaie
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
10 gr gelatina
4 linguri de apa
6 linguri de apa
sucul de la o jumatate de lamaie
esenta de vanilie
150 gr ananas
Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.
Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema.
Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.
Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.
Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.
Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.
Lasam tortul la frigider 2-3 ore.
Ornam cu ciocolata rasa si servim.
O felie si pentru Laura (http://adamache-laura.blogspot.com/2011/03/un-cheesecake-si-o-aniversare.html), careia ii multumesc pentru reteta!!
Enjoy!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Sigur este foarte gustos... Te-am gasit in comentariile Laurei A.
RăspundețiȘtergereAm sa raman pe aici prin bucataria ta...
Te pupic si multa rabdare in primul rand, si ai sa vezi ca vei avea curand multe persoane care vor urmari blogul tau...Sunt numarul 1??? :-)
Multumesc frumos pentru vizita, prima consemnata in paginile blogului.
RăspundețiȘtergereTe mai astept :)