duminică, 10 aprilie 2011

Prajitura marmotata cu ricotta


Ingrediente


Blat

100 g unt
150 g zahar
200 ml smantana dulce
2 oua
200 ml lapte
280 g faina
o lingurita de praf de copt
 3 linguri de cacao

Crema cu ricotta

450 g branza mascarpone
100 g zahar alb
2 oua
o lingura de amidon
putina esenta de vanilie

Incepem cu pregatirea baltului: se bat oualele cu zaharul. Adaugam cacaua ploaie, mixand in continuare. Adaugam untul spuma, laptele, smantana si faina amestecata cu praful de copt amestecand in continuare. Turnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ne apucam de prepararea cremei de branza.

Intr-un castron punem ricotta si esenta de vanilie, adaugam zaharul, mixam bine, apoi ouale unul cate unul si in final lingura de amidon.

Cu lingura plasam crema de branza in blatul de cacao.
Luam o scobitoare si marmotam (amestecam) ca sa intrepatrundem blatul cu crema.
Prajitura o bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.



Enjoy!

Reteta inspirata de pe bucataras.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu