miercuri, 17 iunie 2020

Placinta cu spanac si branza




Ingrediente:

  • 300g foi de placinta
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 150g iaurt 10% grasime
  • 100g cascaval ras
  • 200g branza sarata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 g spanac congelat ( stors bine si taiat marunt)

Foile de placinta se ruleaza intr-un sul ( cum au fost ambalate) si taie rondele de aproximativ 1 cm. Se pregateste o tava si se desfac rondelele si se rasfira in tava ca sa se usuce ( eu le-am lasat peste noapte pe blatul din bucatarie ). Fasiile trebuie sa se usuce complet si sa devina casante.

Intr-un castron se bat bine oualele cu laptele, uleil, iaurtul, condimentele si praful de copt. Peste aceasta compozitie se adauga treptat foile de placinta si se amesteca usor pana foile sunt imbibate de compozitie.

Din cantitatea de branza se rade 150g de grame si se adauga in castron impreuna cu tot cascavalul ras.

Spanacul decongelat, scurs bine de zeama si tocat marunt se adauga in castron.
Se unge o tava ( 32cm x 22cm) si se toarna toata compozitia, niveland bine. 
Restul de 50g de branza se presara deasupra.

Placinta se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 minute.

Pofta buna!

*Reteta inspirata de Andreea's Chinesefood

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu