- 4 oua
- 200g zahar
- 1 plic zahar vanilat sau o lingurita esenta de vanilie
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 200g faina alba 000
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 2 linguri cacao
Mod de preparare
Cele 4 oua se separa: albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se devin o bezea tare si nu cade din castronul intors invers. Se adauga zaharul alb si zaharul vanilat si se mixeaza pana devin din nou o spuma ferma si lucioasa.
Separat galbensurile se mixeaza cu cele 4 linguri de ulei pana cand isi dubleaza volumul si crema devine deschisa la culoare.
Peste albusuri se adauga crema de galbenusuri si se incorporeaza usor cu o spatula, cu miscari ample de sus in jos pentru a pastra compozitia aerata.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza tot cu spatula.
Intr-un vas se adauga 2-3 linguri din aluat si se adauga cacaua si se amesteca pana este complet incorporata.
Intr-o tava de chec/cozonac se puna hartie de copt si se toarna compozitia. Deasupra se aseaza aluatul cu cacao cu ajutorul unei linguri apoi se trece cu o scobitoare sau bat de frigaruie prin aluat pentru a se realiza efectul marmorat.
Checul se coace pentru aproximativ 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 grade. Este gata cand trece testul scobitorii: se infige o scobitoare in mijloc si daca este curata, fara urme de aluat, checul este copt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu