luni, 29 ianuarie 2018

Chec cu iaurt si zmeura

Ingrediente: 


  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • 1 plic praf de copt 
  • 3 oua mari
  • o cana de iaurt (sana, chefir)
  • o jumatate de cana de ulei (floarea soarelui, samburi de struguri) 
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • un varf de cutit de sare
  • 100g zmeura congelata
  • fulgi de migdale





Ingredientele uscate se amesteca intr-un castron. Separat se bat oualele, se adauga uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si se amesteca.

Compozitia umeda se toarna peste ingredintele uscate si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare fara a insista foarte mult.

Aluatul se toarna in tava de chec tapetata cu hartie de copt sau in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se presara zmeura si fulgii de migdale. 

Se baga in cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade pana cand scobitoarea este curata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu