Ingrediente:
- 250g branza dulce de vaci
- 40g zahar
- 1 ou
- 170g faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu sau praf de copt
- un praf de sare
- smantana pentru servit
- dulceata de visine pentru servit
- ulei pentru prajit
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele si se lasa 10 minute pe masa de lucru. Intre timp se pregateste o tigaie si se pune uleiul la incins la foc mediu.
Compozitia se lasa la odihnit 10 minute dupa care se presara faina pe o suprafata si pe maini si se imparte aluatul in 8 parti.
Din fiecare parte se ia o bucatica mica se se formeaza o biluta din ea. Din restul de aluat se modelează o bila, apoi se face o gaura in mijloc si se da forma papanasului. Se proceaza la fel cu restul de 7 papanasi.
Se prajesc 2-3 minute la foc mediu pe ambele parti. Se scot cu ajutorul unei palete si se aseaza pe o farfurie cu hartie absorbanta.
Ii servim cu smantana si dulceata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu