miercuri, 22 aprilie 2020

Papanasi prajiti



Ingrediente:


  • 250g branza dulce de vaci
  • 40g zahar
  • 1 ou
  • 170g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu sau praf de copt
  • un praf de sare
  • smantana pentru servit
  • dulceata de visine pentru servit
  • ulei pentru prajit

Se amesteca intr-un castron toate ingredientele si se lasa 10 minute pe masa de lucru. Intre timp se pregateste o tigaie si se pune uleiul la incins la foc mediu.

Compozitia se lasa la odihnit 10 minute dupa care se presara faina pe o suprafata si pe maini si se imparte aluatul in 8 parti. 

Din fiecare parte se ia o bucatica mica se se formeaza o biluta din ea. Din restul de aluat se modelează o bila, apoi se face o gaura in mijloc si se da forma papanasului. Se proceaza la fel cu restul de 7 papanasi.

Se prajesc 2-3 minute la foc mediu pe ambele parti. Se scot cu ajutorul unei palete si se aseaza pe o farfurie cu hartie absorbanta.

Ii servim cu smantana si dulceata.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu