marți, 12 februarie 2013

Gogosi cu branza dulce la cuptor





Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 220 g branza de vaci
  • 100 g lapte
  • 40 g zahar
  • 6 g drojdie deshidratata/15 g drojdie proaspata
  • 1 portocala (doar coaja) – optional
  • 1 plic zahar vanilat

Faina se amesteca cu drojdia deshidratata intr-un vas de plastic, se adauga in centrul ei branza de vaci bine scursa, laptele usor incalzit (nu fierbinte), zaharul, zaharul vanilat si coaja portocala.

Se framata pana cand obtinem un aluat elastic si omogen.

Aluatul se pune intr-un vas de plastic pe care-l acoperim cu folie alimentara de plastic si il lasam sa dospeasca 45 de minute intr-un loc caldut si ferit de curent.

Dupa 45 minute rasturnam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si il intindem cu mana intr-o foaie mai groasa. Se decupeaza gogosile cu o forma de aproximativ 6 cm. Le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, lasand cativa cm intre ele. Se lasa la dospit inca 45 de minute.

Gogosile se coc in cuptorul preincalzit la 200°C pentru cca 20 minute sau pana se rumenesc putin.

Le pudram zahar vanilat si le servim.





Sursa reteta: http://www.lauraadamache.ro/2013/01/gogosi-la-cuptor-cu-branza-de-vaci.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu