Ingrediente pentru blat:
- 300 g faina
- 150 g zahar pudra
- 50 g cacao
- 1 praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 400 g iaurt
- 3 oua
- 100 ml ulei
- esenta de rom
Ingrediente pentru crema:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 300 g mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
Intr-un castron amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.
Compozitia o turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il lasam la racit, apoi il taiem pe jumatate.
Pentru crema topim ciocolata rupta in bucatele mici intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand se ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca 1 ora. Sau la frigider daca preparati crema de pe o zi pe alta.
Mixam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amestecam cu crema de ciocolata. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.
Impartim crema in doua parti si o repartizam intre cele 2 blaturi. Daca preferati blaturile insiropate si mai umede se pot amesteca 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si se insiropeaza blatul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu