joi, 6 aprilie 2017

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata



Ingrediente pentru blat:

  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom

Ingrediente pentru crema:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 300 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie



Intr-un castron amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.
Compozitia o turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il lasam la racit, apoi il taiem pe jumatate.
Pentru crema topim ciocolata rupta in bucatele mici intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand se ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca 1 ora. Sau la frigider daca preparati crema de pe o zi pe alta.
Mixam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amestecam cu crema de ciocolata. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.
Impartim crema in doua parti si o repartizam intre cele 2 blaturi. Daca preferati blaturile insiropate si mai umede se pot amesteca 2 linguri de zahar cu 50 ml apa si se insiropeaza blatul. 
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu