Ingrediente:
- 250 g faina
- 125 g unt de la frigider
- 5 oua
- 250 g kaiser/ carnati de bere
- 150 g cascaval
- 250 g smantana grasa
- 2 linguri apa rece
- sare
- piper
- nucsoara
Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul/ carnatii se taie cubulete mici.
Cele 4 oua ramase se bat bine cu smantana si condimentele.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe o suprafata presarata cu faina cu sucitorul.
Forma de tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.
Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul/carnatii.
Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu