miercuri, 13 februarie 2013

Quiche lorraine




Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 125 g unt de la frigider
  • 5 oua
  • 250 g kaiser/ carnati de bere
  • 150 g cascaval
  • 250 g smantana grasa
  • 2 linguri apa rece 
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Faina se amesteca cu un ou, sare si untul taiat bucatele mici. Se framanta aluatul, se adauga 2 linguri de apa pana obtinem un aluat sfaramicios
Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.

Cascavalul si kaizerul/ carnatii se taie cubulete mici.
Cele 4 oua ramase se bat bine cu smantana si condimentele.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe o suprafata presarata cu faina cu sucitorul.
Forma de tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina si se intinde aluatul, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul/carnatii.

Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu