Ingrediente:
- 100 nuci sparte si pisate marunt
- 1 kg zahar
- 500 ml apa
Se pune pe foc apa cu zaharul si se lasa pana se face
un sirop din zaharul topit (aproximativ 20-25 minute).
Se verifica luand intre 2 degete
din compozitie si daca e legat si nu curge picaturi e gata.
Siropul se lasa la racit si se amesteca cateva minute pana ajunge la stadiul de fondant.
Cand e caldut siropul se amesteca jumatate din cantitate cu nucile pisate si se formeaza bombonelele.
Siropul se lasa la racit si se amesteca cateva minute pana ajunge la stadiul de fondant.
Cand e caldut siropul se amesteca jumatate din cantitate cu nucile pisate si se formeaza bombonelele.
Din jumatatea ramasa se pune
intr-o cratita mica cateva linguri, se pune pe foc din nou pana devine lichida
compozitia si se trec bomboanele prin ea.
Se iau din nou cateva linguri, se
incalzesc si se trec alte bomboane prin ea. Procedeul se repeta pana le
glazuram pe toate.
Glazura se incalzeste putin de
cate ori e nevoie ca sa fie lichida si sa se prinda pe bomboana.
Se poate adauga cacao pentru bomboane de culoare neagra.
Se poate adauga cacao pentru bomboane de culoare neagra.
Pofta buna!
daca vrem cu cacao cand o punem?
RăspundețiȘtergereSe poate imparti glazura si adauga cacao pana la culoarea dorita. Procedeul e acelasi: se incalzeste glazura neagra si se trece bomboana prin ea.
Ștergere